Zeleninu bez chémie, na budúcu sezónu?

Takúto otázku dostávame pomerne často.
„Neviete mi prosím poradiť spoľahlivého pestovateľa zeleniny bez chémie, ktorý je ochotný svoje prebytky predať?“
Aké konkrétne máte na mysli?, pýtame sa.
„Mám záujem o túto zeleninu:
cvikla, mrkva, kaleráb, kapusta, zeler, petržlen.
Ďakujem.“

A preto sme dali hlavy dokopy, my a naši kamaráti, ktorí pestujú rovnako ako my. Úplne bez chémie, ale zeleninu.
Dohodli sme sa, že budúcu sezónu oni dopestujú viac, aby ste mali kvalitnú zeleninu aj vy. Aby ste po zjedení nemali pachuť a štipľavo v ústach, aby sa vaše deti zo stravy nevyhádzali….. a tak podobne.
Otázka však ale naďalej trvá.
Čo také konkrétne by ste si zo zeleniny chceli kúpiť?
Tak ak by ste sa do tohoto projektu radi zapojili, napíšte nám, dohodneme…
Síce sa to totižto nezdá, čakáme sneh, mráz a zimu, ale zeleninári si už teraz začínajú robiť plány, kde a čo zasejú….. aké priesady a koľko nasadia. Možno aj pre vás

(foto je iba dokumentačné z guglu)